Избери подходящи интериорни врати за дома

Скъпи приятели, днес ще Ви запознаем с някои от световните тенденции в интериорните възгледи и на какво наблягат хората при избора на интериорни врати в световен и локален мащаб.
Подходящи интериорни врати за дома

Интериорни врати

Функциите на една всички интериорни врати могат доста да варират. Настрани от очевадното приложение за отделяне на лично пространство, те имат също не само звукови и топло изолиращи характеристики, но и допринасят за естетическия изглед на помещението.

В световен мащаб се забелязва тенденцията за проектиране на къщи и апартаменти със сравнително по-големи отворени пространства и като резултат, вече в едно жилище се съдържат по-малко врати от бройката им в миналото. Например, може да обърнете внимание как вече в почти всяко жилище холът и кухнята са обединени и вместо да имате две стаи, притежавате една обща.

Как да изберем подходяща врата?

Отварящ механизъм

Може би се чудите за какво говорим? 

Въпреки, че в България не е много популярен (тепърва навлиза в новите къщи), на Запад все по-често се използва така наречената „джобна отваряща система“. Тези интериорни врати са познати и като плъзгащи врати

Предимството е, че самото отваряне не изисква допълнително място, а също имате възможност да създадете гладко преминаване от стена във врата. Недостатъка е, че плъзгащия механизъм има нужда от по-голяма поддръжка в сравнение със стандартните врати.

Разбира се, винаги е добре и по-икономично да заложите на обикновената отваряща се интериорна врата.

подходящи интериорни врати за дома

Материал

Удачно е да съобразите материала и цвета на вратата с цялостния облик на дома Ви. Фирма Еренджи разполага с изключително богат каталог от продукти – интериорни врати от гладък и ламиниран MDF, врати от естествен фурнир, интериорни врати „Крафт Мастер“ и първокласни луксозни интериорни врати.

Важно е да помислите и за употреба на стъкло. Използването на стъклени врати или врати с вграден елемент стъкло придават чудесно усещане за простор, а и светлината преминава по-лесно. 

Неудобното е, че през стъклото се вижда и може би ще се наложи да използвате затъмнено стъкло, което първо ще оскъпи продукта и второ – ще намали достъпа на светлина.

подходящи интериорни врати за дома

Цени и размери

Това е много интересна и дълга тема. В България може да намерите фирми и лица, които твърдят, че ще Ви изработят и монтират врата безплатно, но накрая оставате измамени. Златното правило е – качествения материал и изработка са по-скъпи.

При нас можете да намерите бюджетни интериорни врати от гладък MDF на цена от 290 лв. Също така ще откриете и интериорни врати от ламиниран MDF на цени от 268 лв. Ако желаете нещо специално по ваш вкус, цената може да бъде и по-висока. Във всеки случай, имайте реални очаквания и се доверете на производител с богат опит.

Не е рядкост в един дом различните стаи да са с различни размери. Ширините са 60, 70, 80, 90 сантиметра, а височината е обикновено 200см. Съветваме Ви да се обърнете към фирмата, която сте избрали да вземат размери на място. 

И не забравяйте – направете го така, че на вас да Ви харесва.

Фирма Еренджи Груп е с 20 годишен опит в производството на врати и мебели.