5 идеи за стилен и модерен интериор

Обновяването на дизайна на вътрешното пространство у дома не е лесна задача. Представяме Ви няколко идеи за създаване на стилен и модерен интериор.
5 идеи за стилен и модерен интериор

Обновяването на интериора у дома е действие свързано с много и различни избори и специфики, които почти винаги спират напредъка на ремонта за неопределен период от време. Много често, когато се нуждаем от помощ или искаме да се улесним, се обръщаме към интериорен дизайнер, който да изготви персонален проект.

Какво да правим, обаче, когато нямаме възможност – средства или време – за закупуване на тази услуга?

Фирма Еренджи заложи на дългогодишния си опит в сферата на производството на врати и мебели и създаде статия с идеи и насоки, които да следваме при реновирането на вътрешното пространство на дома. 

Модерен интериорен стил

В днешно време, с бързо променящите се тенденции, „модерен“ е субективен термин, който всеки човек възприема различно. Но какво всъщност представлява определението модерен интериорен дизайн?

Модерният интериор като стил в дизайна възниква в началото на 20 век. Вдъхновен е и обеднява в себе си елементи от Скандинавският и Немският жанр във вътрешното проектиране.

Модерният интериор основно се характеризира с функционалност. Тя е най-важната част. Прието е, че всеки елемент във вътрешността на модерния дом трябва да има своето точно определено приложение. Така се избягва натрупването на излишни и непотребни вещи и декорации.

Макар модерният дизайн да е създаден преди почти век, той все още е актуален и присъства основно в новото строителство днес. Но как да го внесем в оформлението на нашия дом?

В направлението модерен интериорен стил се залага на минимализъма. Пространствата се изчистени, семпли и отворени – изпълнени с въздух и спокойствие. За съвременен дом в крак с тенденциите трябва да потърсим модерно обзавеждане, интересен и акцентиращ декор, луксозни интериорни врати и оригинално осветление.

Минималистичен подход

Минималистичният подход е основен при очертаването на интериора на дома. Хората все повече залагат на опростените, изчистени форми. Използват основно геометрични фигури с прави ъгли и вертикални и хоризонтални линии.  Почти изцяло липсват заоблени елементи като изградени допълнително арки и прегради.

Модерният интериорен дизайн се характеризира с наличието на малко предмети. Така се постига тази така желана изчистена повърхност. За да се получи илюзията, че в дома ни има малко вещи, се използва похватът за поставяне на по-малко мебели.   

Друга основна характеристика на интериорния модерен стил е отвореното пространство. Тенденция през последните няколко години е изграждането на едно голямо общо помещение (всекидневна), което да събира в себе си хол, кухня и трапезария. Тази тактика важи и при изграждане на другите стаи в дома.

Тапетите с 3D фигури се предлагат на пазара в различни варианти с причудливи форми и цветове, прилягащи добре на предпочитанията на клиентите.

Мининалистичен подход - модерен интериор

Модерно обзавеждане

При модерният интериорен дизайн, определенията „семпло“ и „функционално“ важат за по-голямата част от предметите на интериора, в това число и за мебелите.

Обзавеждането в един стилен дом днес, трябва да бъде модерно. Тенденциите в изграждането на мебелите също се градят на минимализъма. Залага се на безкомпромисно удобство, придружено със семпъл дизайн и изчистен силует.

При новите мебели основно се срещат геометрични форми – кръгли маси за кафе, правоъгълни трапезни маси и т.н. В обзавеждането често липсват дръжки, декоративни елементи и части.  

Относно цветовете на модерните мебели, популярни са земните цветове и неутрални тонове които са непреходни и ще останат актуални за дълъг период от време. Производителите и клиентите се насочват предимно към бяло, сиво, бежово и черно за акцент.

Мястото за съхранение е изключително важно за създаването на модерен интериор. Обзавеждането задължително трябва да предоставя пространство за прибиране на голяма част от покъщнината. Препоръчително е тези шкафове да са скрити или дори вградени. Това е от голямо значение за постигането на изчистена и семпла визия.

Модерно обзавеждане = модерен интериор

Акцентиращ декор

Макар модерният интериор да се основава на минималистичния подход, в стилните помещения все пак е препоръчително да се  добави и декорация. Според редица специалисти е добре да се заложи на акцентиращ декор като абстрактна картина, нестандартни пострери, метални предмети, вази с цветя.

Тенденция през последните няколко години е разнообразяването на стенния вид с облицовки от естествен камък, дървени панели и дори боядисване на стена или ниша в различен контрастен цвят боя.

Всеки един от тези акценти ще придаде живот и индивидуалност на помещението. Задачата на декора е да допълва интериора и да насочва вниманието на посетителите към определени части.

Интериорните дизайнери съветват да бъдем внимателни с избирането на украшения за едно помещение, тъй като те трябва да бъдат взаимно свързани и допълващи се, т.е. да си отиват и да се свързват помежду си като стил и цветове.

Препоръчително е декорът ни да изразява личността ни, кои сме ние и в какво вярваме.

Декор за модерен интериор

Качествени интериорни врати

Вратите са ключов елемент от вътрешното пространство. За да създадем сами стилен и модерен интериор, който да бъде част от нашия дом дълги години, трябва да заложим на подходящи интериорни врати за дома

С днешната напреднала техника и съвременна апаратура, на пазара може да открием огромно разнообразния от продукти в различен стил и модел. За един наистина стилен и модерен интериор е добре да изберем изчистени и минималистични дизайни – с фини линии и шарки.  

Последните няколко години се наблюдава и завръщането на интериорните врати със стъкло, които позволяват влизането на светлина в помещението. Те създават илюзията за по-голямо пространство. Това ги прави изключително подходящи за тъмни и тесни стаи.

Качествени интериорни врати за модерен интериор

Специалистите съветват да заложим на качествени луксозни интериорни врати,  с дизайн, които отива на нашия интериорен стил. Така ще се възползваме максимално от многото им предимства – като здравина, издръжливост, стилен дизайн,  шумо- и топлоизолационните свойства. 

За да бъдем сигурно в безкомпромисното качество на нашите врати, интериорните дизайнери препоръчват да заложим на местни (български) производители, които работят с подбрани материали и модерни технологии.

С възможността за писане и изтриване, са подходящи за детски стаи, кухни или офиси в дома. Освен модерен облик на помещението, луксозните интериорни врати са удобни, функционални и лесни за поддръжка.

Оригинално осветление

При модерния интериорен дизайн, осветлението също се приема като част от декора на стаята. Избирането на абстрактни и декоративни осветителни тела е предпочитана практика сред дизайнерите. Тези лампи се вписват идеално в интериорния стил и го допълват. Поставят се обикновено над кухненската или холна маса или в центъра на помещението.

Друга идея за модернизиране на осветлението е използването на LED ленти и лунички. Обикновено LED осветлението се поставят в ъглите или ниши на стените и дори в мебелите за акцент на определено място (например новата стилна библиотека).

Луничките могат да се използват и като основно осветително тяло, и като акцентиращо такова. Всичко зависи от избора на лампа, крушка и броят, който сме определили. Независимо кой вариант сме избрали, ще получим осветление добавя спокойна, релаксираща и уютна атмосфера.

Комбинацията от декоративно осветително тяло, LED ленти и лунички правят всяко помещение изключително светло и приятно. Бонус е, че този вариант дава възможност и за регулиране на нивото на осветеност.

Осветление за модерен интериорен стил

Семейството на ЕРЕНДЖИ Ви съветва да заложите на минималистичния подход за обзавеждане и да декорирате помещението с интересни осветителни тела и грабващи вниманието елементи. Изберете качествената и стилна изработка на мебелите и вратите, така че да бъдете сигурни в тяхната издръжливост и дълъг живот.

Запомнете ключът за създаването на стилен и модерен интериорен стил у дома се крие в простата мисъл „Less is more“ или казано на български език – „По-малкото е повече“.

ЕРЕНДЖИ предлага няколко варианта стилни и качествени интериорни врати с модерен минималистичен дизайн, който ще пасне идеално на съвременен интериор. Разгледайте нашия богат каталог от интериорни врати. 

Абонирайте се за промоции и нови продукти

База

Ⓒ 2023- Всички права запазени ЕРЕНДЖИ ГРУП ООД

НОВО - Луксозни врати Luxoria

Всички продукти Luxoria са на промоционални цени до 31.12.2023г. 

Интериорни врати Luxoria