Защо да НЕ купуваме евтини метални врати в България?

Въпреки популярността си, евтините метални входни врати определено НЕ са най-добрия избор на българския пазар.
Защо да НЕ купуваме евтини метални врати в България?

Входната врата е най-важната част от сигурността на всяка сграда. Затова е изключително важно живущите в нея да направят правилния избор – врата, която не само да защитава дома, но и да допълва визията му.

Въпреки че металните входни врати са доста популярен избор, те не винаги са най-добрата опция. В тази статия екипът на Еренджи събра важна информация, която да покаже защо да кажем НЕ на металните врати и да предложи по-добра алтернатива. 

Недостатъци на метални входни врати

Всички метални входни врати на пазара притежават множество недостатъци, които не компенсират ниската цена на продуктите.

Металните входни врати са изключително тънки. Дебелината на крилото им варира между 40 мм и 50 мм. Това означава, че те са неустойчиви и податливи на разбиване, влизане с взлом и вандализъм. Този вид вход е подходящ за поставяне като втора (допълнителна) входна врата.

Дебелината на металната врата спомага и за топлинни загуби и ниско ниво на енергийна ефективност. Този недостатък се дължи и на факта, че металът е проводник и лесно пропуска топлината през себе си.

Евтините метални входни врати не са устойчиви на атмосферните влияния. По тяхната повърхност лесно се появява ръжда и корозия, които загрозяват фасадата на дома и нарушават целостта ú.

Металните врати ограничават избора на живущите и дизайнерите. Те предлагат беден набор от стилове и дизайни в сравнение с други видове входни врати. Възможните цветове и нюанси също са ограничени. Този недостатък е основен проблем за съчетаването на вратата с архитектурния стил и визия на сградата.

Всички недостатъци правят металните входни врати грешен избор за жилищни и офисни сгради, както и за хора, които търсят комбинация от сигурност и стил.

Защо да НЕ купуваме евтини метални врати?

7 причини защо да НЕ купуваме метални врати в България

Металните врати на българския пазар са изключително некачествен внос от съседните страни.

Евтините метални врати са изработени от материали с нисък клас. Обикновено се използва по-тънък и некачествен метален лист, който има значително по-слаба издръжливост. Това означава, че вратата ще се повреди по-бързо и ще загуби първоначалния си външен вид за отрицателно време. Некачествената изработка е по-податлива на корозия, ръжда, обелване, надраскване и износване при ежедневна употреба.

Вносните метални врати не осигуряват пълна защита на дома ни. При тях често липсват допълнителни системи за сигурност и заключващи механизми. Това означава, че вратата е много по-уязвима на разбиване, а домът е застрашен от влизане с взлом.

Тънкият лист метал, използван за направата на вратите, предлага изключително ниско ниво на енергийна ефективност. Металните врати са лоши топло- и звукоизолатори. Те спомагат за загубата на топлина през зимата и нахлуването на топъл въздух през лятото. Този вид често позволяват проникване на външния шум в дома ни.

Металните входни врати, със своята некачествена изработка, са податливи на повреди и деформации. Такива проблеми могат да са изкривяване на рамката, прекъсване на бравата, заяждане и други нередности, изискващи незабавен ремонт.

7 Причини защо да НЕ купуваме евтини метални входни врати

Евтините метални врати имат по-кратък живот в сравнение с други по-качествени входни врати. Тяхната повърхност лесно се нарушава и променя, което води до извода, че вратата трябва да се замени в по-кратък срок. В дългосрочен план това би означавало по-големи разходи.

Металните врати, които се предлагат на по-ниски цени, предлагат малко възможности за персонализация. Това е проблем за клиентите, които искат по-специфичен дизайн или желаят стилово и цветово да комбинират врата с останалата част от екстериора и интериора на сградата.

Производителите и продавачите на евтини метални врати често не предлагат гаранция и поддръжка на закупения продукт. Това означава, че в случай на проблем, клиентът няма да получи адекватно обслужване или ремонтни услуги.

При избора на метална входна врата, трябва внимателно да се обмисли инвестицията в дългосрочен план и да се преценят положителните и негативни страни от закупуването на по-евтина врата.

Защо Еренджи НЕ препоръчва инсталирането на евтина метална врата?

Еренджи е българска фирма производител на врати и мебели. Нашият богат каталог съдържа разнообразие от качествени входни и интериорни врати.

Екипът на Еренджи смята, че евтините метални врати трябва да останат в миналото, тъй като почти 100% от тях, особено в България, са некачествен внос със стандартен размер, т.е. те са неприложими в голяма част от българските домове.

За да потвърдим твърдението си, ще Ви дадем следния пример. Разгледайте различните сайтове за врати и ще откриете предложения за метална входна врата за около 200-300лв. На пръв поглед това е наистина добра оферта, която не трябва да пропускате, но това всъщност не е вярно.

Евтини метални входни врати

При повторен поглед върху характеристиките на тази врата разбираме, че дебелина на крилото ú около 40-50мм. Да, това оправдава ниската цена на продукта, но пък носи много скрити негативи – ниско ниво на сигурност, кратък живот, бързо нарушаване на външния вид и т.н.

При такава ситуация, екипът на Еренджи Ви съветва да се замислите. Съмнително ли е качеството на този продукт? Рискува ли Ви се безопасността на Вашия дом и семейство? Добра дълготрайна инвестиция ли е покупката на метална входна врата?

Ако цената стои пред безопасността, то наистина може спокойно да изберете евтина метална врата. Ако, обаче, държите на сигурността и защитата на дома и семейството, то е добре да потърсите по-добра алтернатива.

Модерна и сигурна алтернатива – блиндирани входни врати

Блиндираните входни врати са модерната и сигурна алтернативна на остарелите метални врати. Те притежават множество предимства, които оправдават леко по-високата цена на продукта.

Блиндираните входни врати са специално проектиране и изработени да осигурят високо ниво на сигурност за дома Ви. Техните характеристики гарантират спокойствието и усещането за защита вкъщи.

Блиндираните врати са изградени от устойчиви материали. В сърцевината им се поставя слой метал или стомана, което ги прави изключително здрави. Този вид входни врати са снабдени със сигурни и модерни заключващи системи, които спомагат за предпазването от атаки, опити за влизане с взлом и грабежи.

Освен здрави, българските блиндирани входни врати, са устойчиви на различни атмосферни влияния. Те са изключително подходящи за поставяне като входна врата на къща, тъй като издържат на влага, силно слънце и големи температурни промени.

Покритието на блиндираната врата предпазва от поява на ръжда и корозия. Финишът на вратата защитава от надрасквания и обелване. Това спомага за дълготрайната издръжливост и запазването на естетическата привлекателност на фасадата на сградата.

Блиндираните входни врати са по-плътни, притежават специални изолационни слоеве и уплътнения. Това осигурява отлична топло- и звукоизолация на дома, като намалява загубата на топлина и нахлуването на външен шум.

Блиндираните врати предлагат голямо разнообразие от модели, дизайни и цветове и възможност за персонализация. Така всеки клиент има шанса да избере врата, подходяща за архитектурата и стила на сградата. Този вид входна врата може да бъде декорирана с различни елементи – стъкло, дръжки, аксесоари и т.н.

Българските блиндирани входни врати, произвеждани от доказани производители, предлагат дългогодишна гаранция за качество и обслужване. Това е допълнителен бонус към клиентите и сигурност в качеството на инвестицията.

Блиндираните врати предлагат високо ниво на сигурност, комфорт и естетика. Те с идеално решение за хората, които ценят безопасността на дома и защитата на семейството си.

Блиндирани входни врати

Фирма Еренджи предлага богат каталог от модерни и качествени блиндирани входни врати на достъпна цена. Всеки модел врата се изработка по персоналните размери на всеки клиент и според предпочитанията му за цвят, дизайн и декоративен елемент.

Разгледайте нашите продукти. Нашият опитен екип ще Ви съдейства при избора на подходяща блиндирана входна врата. Повече информация за избора ще откриете в статията Блиндирана входна врата – ръководство за избор

Сподели:

Абонирайте се за промоции и нови продукти

База

Ⓒ 2023- Всички права запазени ЕРЕНДЖИ ГРУП ООД