Великденски декорации за входни и интериорни врати

Екипът на Еренджи събра няколко интересни и цветни идеи за Великденска декорация за входните и интериорни врати у дома, която да носи нежни, приятни и празнични емоции.
Великденски декорации за входни и интериорни врати

Пролетта дойде, а Великден чука на вратата. Най-цветният християнски празник наближава. С това идва и въпросът как да внесем малко повече празнично настроение в дома си. 

Фирма Еренджи Ви предлага няколко цветни и свежи идеи за декорация на входните и интериорни врати у дома. 

Великден

Великден, или още Възкресение Христово, е един от най-важните празници в Християнството. На този ден всички християни по света честват възкръсването на Исус Христос.

Празникът се отбелязва на различни дати през Пролетта. Свързва се с шарените цветове, цветята, боядисаните яйца и пролетното топло време. Затова тези елементи са задължителна част от Великденската украса, която празнуващите поставят вкъщи.

Великденско настроение от входната врата

Декорирането на входната врата за Великден е начин да внесем празнично настроение още с влизането в дома си. Има хиляди начини за постигане на разнообразна декорация на входа на къщата. Задължително във всеки тип декорация присъстват яйца, цветя, зеленина, растения като върбови клонки и животни – зайци, кокошки и агнета.

Великденски венец:

Подобно както по време на Коледните празници, по Великден все по-често виждаме входни врати, декорирани с тематични за пролетния празник елементи.

Великденските венци са класическа украса за входа на дома. Той е съставен от зеленина, растения и цветя. Освен това по него се поставят красиви и реалистични пластмасови яйца, тематични орнаменти като фигурки на животни – заек, пиленце и т.н. Накрая към всичко може да се добави и красива панделка в подходящ цвят, с която да се закачи за вратата.

Може да направите Великденския си венец сами или да закупите готов. Вариантите са много. Украшението за входната врата може да бъде направено и само от изкуствени елементи, имитиращи истински цветя, така че да бъде годен за употреба дълги години. Но по-голям ефект придават венците, изработени от естествени материали като живи растения.

Великденска декорация за входна врата

Висяща декорация заек:

Много популярна декорация за входна врата, която може да бъде открита в почти всеки магазин, е украшението за врата във формата на заек. При този вид декор също има огромно разнообразие от материали, стилове, цветове и допълнителни елементи.

Обикновено за този тип украса се избира формата на сладко великденско зайче, което се изработва от метал, дърво или друг вид твърд материал. Предимството е, че заекът ще бъде част от вашата украса за пролетния празник дълго време.

Великденска постелка:

Безсъмнено най-лесният и ефективен начин за декориране на входа на дома е поставянето на Великденска постелка пред вратата. Те са практични и лесно приложими. Връзват се със всеки екстериор, интериор и празничен декор на дома.

Великденските постелки за врата могат да бъдат открити в редица магазини за домашни потреби и декорации. Налични са в разнообразие от десени и дизайни. Най-често се срещат изтривалки за добре дошли с нарисувани зайци, яйца, кокошки, цветя и други Великденски мотиви.

Входна врата, закичена с цветя:

Най-красивата, естествена и лесна декорация на входната врата за Великден е „закичването“ ú с цветя.

Цветята могат да се поставят и аранжират в различни предмети, не само под формата на венец. Популярни избори са кошница, ваза, лейка за поливане и дори затворен чадър. Този вид се препоръчва при използване на живи цветя, така че те да останат свежи по-дълго време.

 За цветна пролетна декорация на входната врата е препоръчително да се използват сезонни цветя в пастелни и тематични цветове, зелени клонки и листа, както и други декоративни елементи и панделки в подходящи цветове.

Великденска декорация за входна врата

Специалистите от Еренджи съветват да се залага на тематични дизайни, пролетни мотиви, пастелни нюанси. Препоръчително е за създаване на единна визия външната и вътрешна украса да бъдат в един стил.

Задължително трябва да се обърне специално внимание при избора на материали. Тъй като декорацията ще бъде отвън, тя трябва да бъде устойчива на променливото пролетно време и непредвидимите външни условия.

Великденска декорация на интериорните врати

Освен входа на къщата, интересна идея е да се декорира и вътрешността на дома за внасяне на още повече празнично настроение.

Великденската декорация на интериорни врати може да бъде същата и като тази на входните. Често за украса се използват венци, тематични постелки, висулки с формата на заек, цветя и т.н.

Тематична гирлянда:

Лесна декорация на интериорна врата е поставянето на тематична гирлянда. Най-често те са избоботени от хартия, картон или друг материал, които не би издържал на външните условия.

Тематичните гирлянди предлагат огромно разнообразие. Могат да бъдат открити във формата на яйца, зайци, цветя или дори с надпис. Те са разноцветни и шарени и допълват красиво останалия Великденски декор в дома. Изключително подходящи са за украса на детска стая.

Великденска декорация за интериорна врата

Великденска табелка с надпис:

Интересна и нестандартна Великденска декорация за интериорна врата е поставянето на табелка с надпис „Честит Великден“, „Христос Воскресе“. Освен надписа, табелката се украсява и с други предмети като великденски заек, пиле, кошница с яйца и т.н.

Великденският банер може да бъде изработен от хартия, картон, дори плат. Закачва се на интериорната врата с панделка, връв, или лепило, което не би повредило повърхността.

Великденски стикери:

Великденска декорация, която е най-лесно приложима и забавна за изпълнение, е залепването на празнични стикери на интериорните врати. Лепенките се продават в различни форми, например яйца, цветя, заек и т.н.

Важно е при стикерите с Великденска тематика да са специално предназначени за поставяне върху интериорна врата, така че да се елиминира възможността от нараняване на вратата. Задължително е да се следват инструкциите за залепянето и отлепването им. Така се гарантира запазване на красивата интериорна врата.

Пролетна декорация на интериорна врата с огледало:

Интересна идея за пролетна декорация на интериорна врата с огледало е поставянето на Великденски венец от естествени или изкуствени цветя.

Вариантите при този вид декор са два. Класически кръгъл Великденски венец, закачен в средата на интериорната врата с огледало, посредством панделка или връв.

Другият известен вариант е тематичен венец, който „обикаля“ по страните на огледалото и скрива ръба между него и интериорната врата.

Великденска декорация за интериорна врата

При избора на Великденска декорация за интериорните врати вкъщи, трябва да съобразим стила на останалия празничен декор, така че да се получи една красива и завършена визия.

Специалистите от Еренджи препоръчват усилено внимание при избора на декор за интериорната врата. Съветват да се избягват предмети и материали, които биха наранили повърхността и покритието на вратата.

Декорирането на вратите вкъщи за Великден е красив и нестандартен начин за внасяне на празнично усещане и настроение в дома.

Независимо от това, обаче, тематичната декорация за даден празник, се поставя само за определен период от време и след това се маха, но вратата остава част от дома ни и след това. Затова е изключително важно преди инсталирането на украсата, да бъдем сигурни, че ще запазим входната или интериорната си врата здрава и красива.

ЕРЕНДЖИ предлага стилни и качествени интериорни врати с модерен дизайн в различни стилове, подходящи за различни видове интериор. Разгледайте нашия богат каталог от интериорни врати. 

НОВО - Луксозни врати Luxoria

Всички продукти Luxoria са на промоционални цени до 31.12.2023г. 

Интериорни врати Luxoria