6 Грешки при избора на входна врата

Изборът на входна врата е изключително важен и отговорен. От него зависи сигурността на вашето семейство и чувството за комфорт, което изпитваме когато се приберем вкъщи. Днес ще Ви запознаем с 6 често срещани грешки при избора на входна врата.
6 Грешки при избора на входна врата

1. Не сме направили проучване

Входната врата е сериозна инвестиция за дома и като такава заслужава подробно проучване преди да се стигне до самия избор. Интернет е богат източник за такова проучване. Важните неща на които трябва да се обърне внимание са:

• Климатичните условия
• Какъв стил харесвате
• Бюджет
• Колко скоро трябва да вземете решение

С тези точки, Вие влизате с една идея по-подготвени в своето проучване.

2. Грешен монтаж

Да са служи на своята на функция, една входна врата задължително трябва да е монтирана правилно. Ако сте фен на „Направи си сам“, трябва да сте много предпазливи в техническата дейност. Запитайте се дали Ви е ясен целия процес на монтажа, имате ли нужните инструменти, наясно ли сте как желаете вратата да стои и можете ли да извършите необходимите корекции по нея за я поставите по желания начин. Ако имате колебания, доверете се на професионалисти, ще си спестите доста главоболия.

3. Не съобразяваме архитектурата

Представете ли една приятна къщурка с множество дървени елементи, дървена тераса и дървени стълби, а на прага стои сива метална врата. Ще ви се иска да я разбиете. За да не се получават такива ситуации, съобразете архитектурата на вашето жилище, без значение дали е блок или къща. Ако вратите на съседите да от еднакъв тип, изберете същия и за вас. Ако не го направите, ще дразните и тях и себе си в бъдеще. 

4. Гледаме само цената

Блиндираните входни врати предлагат решение за вашият дом. Безупречна комбинация от дизайн, стил, добро качество, евтини цени и сигурност. Ние от Еренджи можем да Ви предложим блиндирани врати с МДФ обков, тристранно заключващ механизъм с 12 точки на заключване и 2 пасивни шипа от задната страна. Нашите врати имат опция за 4 броя скрити панти в касата. Предлагаме дебелина до 90мм. Вратите ни са добри топло и шумоизолатори. Изолацията става с полиуретанова пяна или минерална вата. Лакирана повърхност на МДФ таблата и възможност за машинно или ръчно изработени орнаменти.

5. Подвеждаме се по дизайна

Разглеждаме по Интернет и си харесваме врата. Изглежда страхотно. После разбираме, че вратата разполага с най-ниското ниво на защита. Сигурността при една входна врата трябва да бъде на първо място. Винаги се интересувайте от нивото на сигурност при една врата – степен за заключване, брой на брави, скрити панти. Защитата на вратата е защита на семейството Ви. 

6. Не работим с професионалисти

Много от нас нямат необходимото време да направят  проучване на възможностите за входна врата. Затова е добре при избора да се доверим на професионалисти с години опит в бранша. Както няколко пъти наблегнахме, сигурността е от най-голямо значение.